Следвайте Гласове в ТелеграмОбикновено който няма решение за настоящето и визия

...
Следвайте Гласове в ТелеграмОбикновено който няма решение за настоящето и визия
Коментари Харесай

Радев: Режат историята ни парче по парче, посягат на бъдещето ни като народ

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Обикновено който няма решение за сегашното и визия за бъдещето, води война с предишното. В момента е в ход нападателно нахлуване против държавността, историята и паметта. Режат нашата история парче по парче. " Това съобщи пред медии президентът Румен Радев по отношение на демонтажа на Паметника на Съветската войска. 

" Варварското заличаване на монументи не е единствено опит за изтриване на историята, само че и изостря мощно публичното опълчване. Текат разрушителни процеси, които насаждат разделяне и непоносимост в обществото ", добави президентът.

" Тези, които посегнаха на знаците на държавността - Националният празник, българският байрак и които се готвят да похитят и Конституцията през днешния ден режат нашата история парче по парче. Зрее надълбоко публично отвращение, което неизбежно ще има политически последствия ", безапелационен бе Радев.

„ Нека никой не си прави илюзията, че българите няма да гледат безучастно похищенията против нашата история. Което е действително и посягане против нашето бъдеще като народ ”, добави президентът.

Във връзка с план-сметката на страната и поръчката, която Радев даде по-рано за вероятно несъгласие върху бюджета, той посочи: „ Ще взема отношение, когато Законът за държавния бюджет дойде в Президентската институция ”.

Източници: " 24 часа ", " Труд ", dariknews.bg

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР